{ "title": "Tavuklu Bulgur Pilavı", "image": "https://www.bulgur.gen.tr/images/tavuklu-bulgur-pilavi(2).jpg", "date": "21.01.2024 06:07:55", "author": "Tuba Asena", "article": [ { "article": "Tavuklu Bulgur Pilavı: Bütün bir tavuk ile yapılan bir yemek türüdür. En çok Malatya'da yapılan bir pilav türüdür. Orta bulgur ile yapılır ve tadı oldukça lezzetlidir. Yemek davetlerinde çok yapılır. Biraz uğraş isteyen bir pilav türü olsa da tadı çok lezzetlidir.

Tavuklu Bulgur Pilavı İçin Gerekli Malzemeleri
Tavuklu Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

İlk olarak tavuk derin bir tencereye konularak haşlanır. Haşlanan tavuk çıkartılıp soğuması için bir süre bekletilir. Soğuduktan sonra haşlanan tavuk küçük parçalara ayrılır. Başka bir tencerede yağ ile orta bulgur 5-6 dakika kavrulur. Kavrulduktan sonra tuz ve küçük parçalara ayrılan tavuk tencereye eklenir ve 5 dakika da öyle kavrulur. Daha sonra tavuk haşlanırken kullanılan tavuk suyu eklenir ve orta ateş de pişirilir. Suyu çektikten sonra 10 dakika dinlenilmesi için tencerenin ağzı kapatılarak bekletilir ve daha sonra istenilen şekilde servis edilir.

Afiyet Olsun.
" } ] }