{ "title": "Tavuklu Nohutlu Bulgur Pilavı", "image": "https://www.bulgur.gen.tr/images/Tavuklu-Nohutlu-Bulgur-Pilavi-26.jpg", "date": "20.01.2024 12:08:52", "author": "Fatma Özkul", "article": [ { "article": "Tavuklu Nohutlu Bulgur Pilavı, her yörede sevilen pilav türlerinden biridir. Bulgur sağlıklı ve doyurucu bir gıda maddesidir. Kaliteli buğdaylar hasat edildikten sonra taşı ve sapı ayıklanır ve büyük kazanlarda kaynatılır kaynatılan buğdaylar serilir, kurutulur. Kurutulan buğdaylar tekrar ayıklanır ve son olarak değirmenlerde öğütülerek de soframıza gelir. Ülkemizde çok çeşitli bulgur pilavı vardır. Tavuklu Nohutlu Bulgur Pilavı da bunlardan biridir.

Tavuklu Nohutlu Bulgur Pilavı Malzemeleri
Tavuklu Nohutlu Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Tavuklu Nohutlu Bulgur Pilavı için önce but tavukları derin bir tencerede haşlanmaya bırakıyoruz. Tavuklar haşlanırken bir gece önce ıslattığımız nohutlarımızı haşlıyoruz. Tavuklarımız haşlandıktan sonra tencereden çıkarıp soğumaya bırakıyoruz. Tavuklar elimizi yakmayacak duruma geldiğinde tavuklarımızı didikliyoruz. Tavuk ve nohudu hazırladıktan sonra pilav tenceresinin altını yakabiliriz. Tencereye önce tereyağını koyun, tereyağı eriyince yemeklik doğranmış kuru soğanımızı ilave ediyoruz. Tahta kaşıkla soğanı iyice kavurduktan sonra bulgurumuzu ilave ediyoruz. Bulgurda soğanla biraz kavrulduktan sonra tavuk suyumuzu ilave ediyoruz. Tuzunu ve karabiberini serpin. Nohudu ilave edip iyice karıştırın. Kapağını kapatın. Pilav kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın. Suyunu çeken pilavın altını kapatın ve pilavın dinlenmesini bekleyin. Pilavımız dinlendikten sonra servis yapılacak kaplara alıp üzerine didiklediğimiz tavukları koyup servis edebiliriz. Karabiber Tavuklu Nohutlu Bulgur Pilavına çok yakışıyor. Dileyen karabiber serpip servis yapabiliriz.

Afiyet olsun.
" } ] }