{ "title": "Tereyağlı Bulgur Pilavı", "image": "https://www.bulgur.gen.tr/images/tereyagli-bulgur-pilavi.jpg", "date": "20.01.2024 01:11:00", "author": "Saliha Özkan", "article": [ { "article": "Tereyağlı bulgur pilavı, Ülkemizde zamanın gelince ekilen buğdayın, bazı işlemlerden geçtikten sonraki kullanılan yiyecektir bulgur. Ham maddesi buğday olan bulgur, pirinçten daha sağlıklı olduğunu söylemek yanlış olmaz. Dünya da çok sık kullanılan tahıllar arasındadır. Son derece faydalı olan bu besini çocuklarımıza da sevdirmeliyiz. Ülkemizin geleneksel yiyeceklerinden olan bulgur hem ekonomik hem de oldukça yüksek karbonhidrat değerine sahiptir. Bulgurun içerisinde çinko, magnezyum gibi doğal mineraller yer almaktadır. Ayrıca B12 vitamini hariç tüm B vitaminleri bulgurda bulunmaktadır. Ayrıca lif açısından da oldukça zengindir. Folik asit içeriği sayesinde bebekler ile hamilelerin sıkça tüketmeleri gereken bir besindir. Bulgurun küflenmeye, bozulmaya karşı da oldukça dayanıklıdır. Yüksek karbonhidrat değeri nedeni ile enerji verici özelliğine sahiptir. Bulgurun sindirim sistemimize çok faydası vardır. Bağırsakların düzenli olarak çalışmasını sağlar. Evde sürekli pirinç pilavı yapmak yerine, bulgur pilavını tercih etmeniz daha doğru olacaktır. Gelişme çağındaki çocuklarını bulgur yemesi çok daha ön planda olmalıdır. Gelen misafirlerimize gönül rahatlığı ile onlara ikram edebileceğimiz, çok sağlıklı ve lezzetli bir yemek türüdür. Ben sürekli pirinç pilavı yapanlardan değilim. Hatta aileme sevdirmek adına bulguru daha ön planda tutmak isterim ve yapmış olduğum tereyağlı bulgur pilavımı beğenmeyen yoktur. Bu güzel lezzeti sizlerin de bir an önce yapması için hemen vermek isterim.

Tereyağlı Bulgur Pilavı İçin Gerekli Malzemeleri
Tereyağlı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

İlk olarak işimize pilav yapacağımız tenceremizi ocağımıza alıyoruz ve içerisine tereyağımızı koyuyoruz. Ardından soğan ile biberleri ince ince doğrayalım. Tereyağı ile kavuralım. Kavurma işleminin bitmesi halinde, içerisine salçamızı katıyoruz. Salça ile biraz daha kavurduktan sonra, bulgurunu katıyoruz ve iyice kavrulsun. Sonrasında ise kabuklarını soymuş olduğumuz domatesi küçük parçalar halinde doğrayıp bulgurun üzerine döküyoruz. Tuzunu da atıp, suyunu bulgurların batası kadar döküyoruz. Önce kaynayana kadar ocağın altı açıyoruz ve sonrasın da altını kısarak kendi halinde pişmesine bırakıyoruz. Suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatalım ve ocaktan indirdiğimiz bulgur pilavının üzerini bir temiz örtü ile kapatalım. Pilav kendine gelsin. Sonrasın da ise bulgur pilavımız servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }