{ "title": "Yağsız Bulgur Pilavı", "image": "https://www.bulgur.gen.tr/images/Yagsiz-Bulgur-Pilavi-22.jpg", "date": "21.01.2024 07:54:13", "author": "Nihal ucar", "article": [ { "article": "
Yağsız bulgur pilavı, Yağsız pilav doktorların diyet yapan hastalara ve bazı şikâyetlerden dolayı yağ yasak olan kişilere tavsiye ettiği son derece sağlıklı bir pilav çeşididir. Yağsız bulgur pilavına buğulanmış bulgur pilavı da denilir. Bu pilavı yaparken bazı dikkat etmemiz noktalar vardır. Bunlar yanmaz, yapışmaz tavalar olmalıdır. Pilavımız içinde yağ olmayan bir yemek olduğu için yapışma riski bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı yapışmayan özellikte bir tencere veya tava kullanılması gerekir. Pilavın süresi yaklaşık olarak 15-20 dakika olmakla beraber içinde kullanılan malzemeler açısından da oldukça pratik ve kolaydır.

Yağsız bulgur pilavı tarifi için malzemeler
Yağsız bulgur pilavı tarifi nasıl yapılır?

Öncelikle pilavı pişireceğiniz derin veya geniş bir tencere ya da tava alınız. İçine bir yemek kaşığı domates salçasını koyun ve ocağın altını açın ve üzerine bir adet domates rendesi koyup salçayı iyice ezin. Başka bir taraftan suyunu kaynatıp hazırladığınız kaynayan suyu üzerine dökün ve kaynamasını bekleyin. Yağsız bulgur pilavının suyu kaynadıktan sonra üzerine tuzunu ilave edip bulgurunu ekleyin. Pilav kaynadıktan sonra tavanın ağzını kapatıp suyunu çekinceye kadar pişirin. Bu şekilde 15-20 dakika kadar bu şekilde kaynatın. Pilavın dibi tutmaya başlayınca ocağın altını kapatın ve dinlenmesi için biraz bekleyin. Pilav dinlenip bekledikten sonra sıcak olarak servis yapın. Yağsız bulgur pilavı tarifiniz hazır.

Afiyet Olsun.
" } ] }