{ "title": "Yeşil Domatesli Bulgur Pilavı", "image": "https://www.bulgur.gen.tr/images/Yesil-Domatesli-Bulgur-Pilavi-17.jpg", "date": "27.01.2024 09:00:25", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Yeşil Domatesli Bulgur Pilavı, her çeşit farklı malzemelerle hazırlanan bulgur pilavını hiç yeşil domates ile denediniz mi? Bulgur pilavına yeşil domates öyle muhteşem bir lezzet katıyor ki, bunu sadece deneyerek anlayabilirsiniz. Sağlık için son derece yararlı olan bulgur ile lezzetli pilavlar hazırlamak mümkündür. Ayrıca yapılışı oldukça pratik olan yeşil domatesli bulgur pilavı özellikle kısa sürede hazırlanması bakımından çalışan hanımlara yemek konusunda büyük avantaj sağlamaktadır. Kolesterol seviyesi düşük olan bulgur pilavı pirinç pilavından çok daha sağlıklıdır. Diyet yapan kişiler bile az miktarda yağ ile pişirilen her çeşit bulgur pilavını rahatlıkla tüketebilir. Bulgur pilavı farklı sebzeler ve kuru baklagiller kullanılarak pişirildiğinde besin değeri oldukça yüksek olan bir yemek halini alıyor. Hem pratik hem de çok besleyici olan yeşil domatesli bulgur pilavını haftada en az bir kere tüketmek sağlık bakımından çok faydalıdır. Ayrıca içerdiği mineral, vitamin, fosfor, demir ve lif açısından zengin olan besin değeri tüketen kişilerin daha sağlıklı beslenmesine ve ihtiyaç duyulan maddelerin karşılanmasında yararlıdır.

Yeşil Domatesli Bulgur Pilavı İçin Malzemeleri
Yeşil Domatesli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Öncelikle kuru soğanların kabuklarını soyalım ve yemeklik küçük doğrayalım. Biberlerin kök kısımlarını çıkardıktan sonra incecik olacak şekilde keselim. Yeşil domatesleri küçük küpler halinde keselim. Tencerenin içerisine zeytinyağını koyalım ve doğranmış kuru soğanlar ile biberleri ilave edip kavurmaya başlayalım. Soğanlar pembeleşince içerisine doğranmış yeşil domatesleri ilave edip kısa bir süre kavuralım. Yeşil domatesler biraz yumuşayınca pilavlık bulguru ekleyip karıştıralım. Daha sonra tavuk bulyonları, tuzu, kırmızı pul biberi, karabiberi ve kuru naneyi ilave edelim ve karıştıralım. Ardından kaynamış sıcak su ile sütü ekleyip pilavı karıştıralım. Tencerenin kapağını kapatalım ve ocağın altını kısalım ve pişmesi için bırakalım. Yeşil domatesli bulgur pilavı piştikten sonra servis tabağına alalım.

Afiyet olsun.
" } ] }