{ "title": "Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı", "image": "https://www.bulgur.gen.tr/images/yesil-mercimekli-bulgur-pilavi(2).jpg", "date": "19.01.2024 23:15:26", "author": "gülaydeveci", "article": [ { "article": "Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı; Hepimizin sofrasında mutlaka yer bulan buram buram Anadolu kokan, nefis, buharı üzerinde tüten sıcacık bir tarife denemeye ne dersiniz? Eskilerden hep beraber bir sininin başına toplanır mis gibi kokan mercimekli bulgur pilavına kaşıklarımızı daldıra daldıra o keyfi sonuna kadar yaşardık. Yanında kuru soğan ya da yeşil soğan koyarsın, yufka ekmekle oh ne güzel yenirdi. Şimdi hatırıma o güzler geldi de o günleri anımsamak adına gelin beraber bakalım yapılışı için gerekli malzemelere;

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı İçin Gerekli Malzemeleri
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Mercimeği bol su ile yıkayarak süzelim ve tencereye üzerini dört parmak geçecek miktarda su ekleyelim ve kaynamaya bırakalım. Mercimek tam pişmeden hafif diri haldeyken ocağın altını kapatalım ve suyunu süzelim. Yeşil mercimekler hazır. Şimdi ise başka bir tencerede tereyağını kızdıralım bulguru üzerine ekleyerek kısık ateşte biraz kavuralım daha sonra yeşil mercimekleri ekleyelim ve şöyle bir karıştıralım. Suyunu ve tuzunu ekleyerek kapağını kapatalım ve kaynamaya bırakalım. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatalım. 15- 20 dk arası demlemeye bırakalım ve servis yapabilirsiniz. İsteğe göre yanında cacık ya da güzel bir çoban salatası tercih edebilirsiniz. Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavımız hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }