{ "title": "Yoğurtlu Bulgur Çorbası", "image": "https://www.bulgur.gen.tr/images/yogurtlu-bulgur-corbasi.jpg", "date": "19.01.2024 04:28:19", "author": "yıldız arslan", "article": [ { "article": "
Yoğurtlu Bulgur Çorbası: Yoğurtlu bulgur çorbası hem yaz aylarında soğuk olarak hem de kış aylarında sıcak sıcak tüketilebilen bir çorba çeşididir. Yoğurtlu bulgur çorbası oldukça hafiftir ve çok lezzetlidir. Bu çorbayı ince bulgurun yanı sıra pilavlık bulgurla da yapmak mümkündür. Bu yazımda sizler için hem besin değeri yüksek ve sağlıklı olması hem de yapımının çok basit olması nedeni ile yoğurtlu bulgur çorbası tarifini yazdım. Umarım beğenirsiniz.

Yoğurtlu Bulgur Çorbası İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Yoğurtlu Bulgur Çorbasının Üzeri için
Yoğurtlu Bulgur Çorbası Nasıl Yapılır?

Yoğurtlu bulgur çorbasını hazırlamak için ilk olarak, orta boy bir tencere ocağa alınır ve içine 1,5 çay bardağı ince bulgur, 3 ya da 4 yemek kaşığı sıvı yağı ve bulgurun üzerini geçecek kadar sıcak su koyulur. Daha sonra ocağın altı yakılır ve kaynaması beklenir. Kaynayan bulgurlar yumuşamış ise ayrı bir yerde bir tasın içine 2 su bardağı dolusu yoğurt, 1 adet yumurta ve 1 tatlı kaşığı un koyularak tüm malzemeler bir çırpıcı ya da çatal yardımı ile iyice çırpılır. Çırpma işleminin ardından bir kepçe bulgurun sıcak suyundan tasa eklenir. 1 dakika daha çırpıldıktan sonra karıştırılarak yavaş yavaş tencereye eklenir. Burada yumurtanın kesmemesi için hızlı hızlı ve sürekli olarak çorbayı karıştırmak gerekmektedir. Çorbanın koyu olması halinde içine kaynamış su eklenerek kıvamını bulması sağlanır. Çorba bir taşım kaynatılır ve içine önceden soyulup rendelenmiş 1 iri diş sarımsak ve göz kararı tuz eklenir. Kaynatma işlemine 5 dakika kadar daha devam edilir ve çorba ocaktan alınır. Bir tavada 2 ya da 3 yemek kaşığı tereyağı eritilir ve üzerine 1 tatlı kaşığı nane dökülür. Nane kızmaya başlayınca ocağın altı kapatılır. Tenceredeki çorba kaselere koyulduktan sonra üzerine bu karışım dökülür ve sıcak olarak servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }