{ "title": "Yoğurtlu Bulgur Köftesi", "image": "https://www.bulgur.gen.tr/images/yogurtlu-bulgur-koftesi.jpg", "date": "21.01.2024 12:42:38", "author": "Nilgün Öztürk", "article": [ { "article": "Yoğurtlu bulgur köftesi, ülkemizde bulgurun çeşitli yemekleri ve köfteleri yapılmaktadır. Besin değeri oldukça yüksek ve sağlıklı bir gıdadır. Pirinç gibi kalori ve şeker değeri yüksek değildir. Özellikle yaz ayların yoğurtlu bulgur köftesi ferahlatıcı bir köftedir ve yaz aylarında bol bol tüketilmektedir.

Yoğurtlu Bulgur Köftesi Malzemeleri

Yoğurtlu Bulgur Köftesi Hamuru için
Yoğurt sosu için
Salçalı sos için
Yoğurtlu Bulgur Köftesi Nasıl Yapılır?

İlk olarak ılık su ile bulguru ıslatalım ve üzerine kapatalım bulguru şişmeye bırakın. Bulgurlar 20-25 dakika sonra şişmiş olur. Şişmiş olan bulgurun üzerine yumurta, salça, kimyon, tuz, unu ilave ederek biraz su yardımı ile yoğrulmaya başlanır. Kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar hamur yoğrulur. Yoğurma işlemi bitikten sonra fındık büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlak şekil vermeye başlayın. Bütün hamura yuvarlak şekil vererek bitirdikten sonra derin bir tencerenin içine 1/5 litre su koyun ve kaynamaya bırakın. Su kaynadıktan sonra biraz tuz atın ve ardında köfteleri suyun içine atın orta ateşte pişirmeye bırakın. Köfteler su yüzüne çıktımı bir süzgeç yardımı ile köfteleri servis tabağına alın ve soğumaya bırakın. Diğer taraftan da derin bir karıştırma kabına süzme yoğurdu ve sarımsağı ekleyip iyice karıştırın ve soğumuş olan köftelerin üzerine gezdirin. Son olarak da küçük bir tavada tereyağını eritin ve pul biber ekledikten sonra Yoğurtlu bulgur köftesinin üzerine gezdirin. Yoğurtlu bulgur köftesi hazır afiyet olsun.
" } ] }