Yoğurtlu bulgur salatası, Türk milletinin en çok tükettiği gıdaların başında bulgur gelmektedir. Bulgurun çeşit çeşit yemekleri, tatlıları, köfteleri ve salatası yapılmakta. Yaz aylarında genellikle yoğurtlu bulur salatası tüketilmekte. Besin değeri düşük fakat yaz aylarında insanın içini serinleten bir salata çeşididir. Sağlık olmasında dolayı artık ev hanımları altın günlerinde misafirlerine ikram etmekte. Ayrıca çalışan kadınlar için oldukça pratik ve lezzetli ve doyurucu bir salata çeşididir.
Yoğurtlu Bulgur Salatası Malzemeleri
1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı ılık su
2 su bardağı süzme yoğurt
5-6 adet kornişon turşu
4 adet közlenmiş kırmızı biber
1 tatlı kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kuru nane
Yarım demet dere otu
Yoğurtlu Bulgur Salatası Nasıl Yapılır?
İlk olarak küçük bir karıştırma kabına bulguru su ile ıslatılır. Bulgur yumuşayana kadar kornişon turşuyu küçük doğrayın ardında kırmızı biberi ve dereotunu küçük küçük doğrayın. Hepsini derin bir karıştırma kabına alın üzerine yumuşamış olan bulguru ve tuzu karıştırın daha sonra ardında yoğurdu ekleyip iyice karıştırın. Yoğurtlu bulgur salatasını servis tabağına alın. Küçük bir tavaya yağı eritin ardında salça kuru nane, pul biberi ekleyip ocak da bir iki kere karıştırdıktan sonra yoğurtlu bulgur salatasının üzerine gezdirin. Yoğurtlu bulgur salatası istediğiniz şekilde servis yapabilirsiniz.