{ "title": "Zeytinyağlı Bulgur Pilavı", "image": "https://www.bulgur.gen.tr/images/zeytinyagli-bulgur-pialvi.jpg", "date": "19.01.2024 12:38:27", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Zeytinyağlı bulgur pilavı, lif oranı oldukça yüksek ve protein bakımından zengin olan bulgur sofralarımızın geleneksel lezzetlerinden biridir. Bulgur özellikle de çocuklarımız tarafından tüketilmesi gereken oldukça faydalı bir besindir. Dolayısıyla bulgur pilavı oldukça doyurucu ve herkes tarafından severek yenilen bir yemek çeşididir. Bulgur pilavının kalp ve damar sağlığı açısından büyük önem taşıyan zeytinyağı ile yapılması pilava ayrı bir lezzet katmaktadır. Yemek tarifi listenizde bulunması gereken zeytinyağlı bulgur pilavı konuklarımıza da ikram edebileceğimiz harika bir lezzettir.

Zeytinyağlı Bulgur Pilavı Malzemeleri
Zeytinyağlı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Öncelikle tenceremizi ocağa koyalım ve altına yakalım. Tenceremizin içerisine iki yemek kaşığı zeytinyağını ilave ettikten sonra ince ince doğramış olduğumuz soğanları ve biberleri katıp soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım. Soğanlar kavrulurken bir yandan da domatesleri rendeleyelim ve tenceremizin içerisine ilave ederek karıştıralım. Salçamızı da ilave ettikten sonra bol su ile yıkadığımız bulgurları da tenceremize katarak kavuralım. Son olarak pilavımızın suyunu, tuzunu ve baharatlarını attıktan sonra tencerenin ağzını kapatalım ve bulgurlar suyunu çekene kadar pişirelim. Pilavımız piştikten sonra 10 dakika dinlendirip servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }