Tavuklu Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
26 Haziran 2024

Tavuklu Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Sebzeli Bulgur Pilavı

Tavuklu Sebzeli Bulgur Pilavı, bulgurun tavuk ve çeşitli sebzelerle pişirilmesiyle hazırlanan bir pilav çeşididir. Bu yemek, Osmanlı döneminde sofraların vazgeçilmezi olarak bilinir ve günümüzde de popülaritesini korur. İçeriğindeki yüksek besin değeriyle enerji deposu olarak tanımlanabilir. Sağlık açısından birçok faydası bulunan bu pilav, vücut direncini artırmada ve tokluk hissi yaratmada oldukça etkilidir. Ayrıca, kemik yapısını güçlendirir, bağışıklık sistemini destekler ve sindirimi kolaylaştırır. Gerekli vitamin ve mineralleri vücuda sağlar ve vücuttaki zararlı maddelerin atılmasına yardımcı olur. Sebzeler sayesinde lif alımına katkıda bulunur.

Tavuklu sebzeli bulgur pilavı, doyurucu ve lezzetli bir yemek olduğu için yanında çorba veya içecek dışında ekstra bir yemeğe gerek duyulmaz. Tavuğun kemikleriyle birlikte haşlanarak elde edilen vitamin dolu su, pilav yapımında kullanıldığında kemiklerin güçlenmesine ve genel vücut sağlığına katkı sağlar. Bu nedenle, saf su yerine tavuk suyunun kullanılması sağlıklı bir tercih olacaktır. Tavuklu sebzeli bulgur pilavı, zengin içeriği ve lezzetiyle sofralarda önemli bir yer edinmiştir.

Tavuklu Sebzeli Bulgur Pilavı İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 kâse iri taneli bulgur
  • 1 litre su
  • 1 adet küçük boy tavuk
  • 2 adet domates
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet sarı biber
  • 100 gram tereyağı

Tavuklu Sebzeli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Tavuk, kesilip parçalara ayrılarak yıkanır. Kemikleriyle birlikte bir tencereye alınarak 1 litre su içerisinde haşlanır. Haşlanan tavuk, kemiklerinden ayrılarak küçük parçalara getirilir ve bir kenarda bekletilir. Daha sonra biber ve domatesler yıkanıp ufak şekilde doğranır. Geniş bir tavanın içerisine tereyağı eklenerek eritilir ve ardından biberler ve domatesler eklenerek kavrulur. Kavrulma işlemi tamamlandıktan sonra bulgur eklenir ve bulgur ile birlikte kavrulur. Daha sonra tavuk parçaları eklenir. Tuz ve tavuğun haşlandığı tavuk suyu, bulgurun üzerine eklenir. Tavanın kapağı kapatılır ve kısık ateşte yaklaşık yarım saat pişirilir. Hazırlanan tavuklu sebzeli bulgur pilavı, ateşten alındıktan sonra 10 dakika kapağı açılmadan dinlendirilir. Son olarak, iştah açıcı görünümüyle servis edilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Bulgur Gaz Yapar mı?

Bulgur Gaz Yapar mı?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bulgur Pilavı Çeşitleri Nelerdir?

Bulgur Pilavı Çeşitleri Nelerdir?

Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Baharatlı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Baharatlı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Pilavı Kaç Kalori?

Bulgur Pilavı Kaç Kalori?

Yoğurtlu Bulgur Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Bulgur Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bulgur Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bulgur Pilavı Tarifi Sade

Bulgur Pilavı Tarifi Sade