Bulgar biber dolması hakkında pek çok şey duydum ama kısmen kıyma kullanılıp kullanılmadığı beni hep meraklandırdı. Bazı tariflerde kıyma var, bazıları tamamen sebze ve tahıl bazlı. Kıyma kullanmanın dolmanın besin değerini artırdığı ve lezzetini zenginleştirdiği belirtiliyor. Peki, siz kıyma ile mi yoksa tamamen sebze ile mi hazırlamayı tercih edersiniz? Ayrıca, pişirme yöntemleri arasında fırında pişirme, haşlama ve güveçte pişirme gibi seçeneklerin olması da dikkatimi çekti. Siz hangi pişirme yöntemini daha çok seversiniz?
Bulgar biber dolması hakkında pek çok şey duydum ama kısmen kıyma kullanılıp kullanılmadığı beni hep meraklandırdı. Bazı tariflerde kıyma var, bazıları tamamen sebze ve tahıl bazlı. Kıyma kullanmanın dolmanın besin değerini artırdığı ve lezzetini zenginleştirdiği belirtiliyor. Peki, siz kıyma ile mi yoksa tamamen sebze ile mi hazırlamayı tercih edersiniz? Ayrıca, pişirme yöntemleri arasında fırında pişirme, haşlama ve güveçte pişirme gibi seçeneklerin olması da dikkatimi çekti. Siz hangi pişirme yöntemini daha çok seversiniz?
Cevap yaz