Kuzu Etli Bulgur Pilavı Kuzu etli bulgur pilavı, muhteşem tadı ve kıvamıyla damaklarda enfes bir tat bırakan, herkesin severek yiyeceği bir pilav tarifidir. Bulgur pilavının kuzu eti ile buluşması sonucu ortaya çıkan bu mükemmel lezzet, yapımı ile de oldukça kolay ve pratiktir. Sofralarınızı lezzetli ve daha zengin bir hale getirecek olan kuzu etinin verdiği enfes tat ve koku ile ağızda dağılan kıvamı ile yemeye doyamayacağınız bir lezzettir. İşte hafif kıvamı ile severek yiyeceğiniz kuzu etli bulgur pilavının yapılışını beraber inceleyelim: Gerekli Malzemeler
Yapılışı Öncelikle tereyağını bir tencere içerisine koyarak ince ince doğranmış olan kuru soğanı ekleyip iyice karıştırın. Daha sonra içerisine halka şeklinde doğranmış olan yeşil biberleri ekleyerek bir süre karıştırın. Pembe hale gelen biber ve kuru soğanların içerisine kuşbaşı olarak doğranan kuzu etini ekleyip suyunu bırakana kadar kavurun. Daha sonra suyunu çekmeye başlayınca kabuğunu soyup ince ince doğradığınız domatesleri ekleyerek bir süre karıştırın. Ardından biber salçasını ekleyip ezilene kadar pişirin ve tuz ile pul biberi ekleyerek ocağın altını kısıp pişmeye bırakın. Diğer tarafta da pilavlık bulgurun üzerine su ekleyip bir süre bekletin ve daha sonra suyunu süzerek tencere içinde kaynayan kuzu etlerinin içine aktararak bir tur karıştırın. Ezdiğiniz sarımsakları da bu tencereye ekleyip üzerini geçene kadar sıcak su ilave ederek ocağın altını kısın ve tüm suyu çekene kadar pişirin. Pişme süresi tamamlandıktan sonra tencereyi ocaktan alın ve üzerine havlu kapatarak yirmi dakika kadar dinlenmeye bırakın. Tüm aşamalar bittikten sonra artık kuzu etli bulgur pilavınızı servis etmeye başlayabilirsiniz. Bir servis tabağına bir miktar koyduğunuz kuzu etli bulgur pilavınızı maydanoz ile süsleyerek görselliğini artırabilirsiniz. Afiyet olsun. |
Yücealp
22 Nisan 2024 PazartesiKuzu etli bulgur pilavını denemedim ama bulgur pilavının birçoğunu denedim. Etli olanını yaparken öncelikle bu etleri haşlamamız mı gerekiyor. Yoksa direk çiğ bir şekilde pilav suyunda haşlanmasını mı sağlıyoruz?
Cevap yazZeynep Defne
22 Nisan 2024 PazartesiMerhaba, etleri ilk önce haşlamanız gerek daha sonra pilava geçmeniz gerekir. Et daha geç piştiği için. Birde daha önce haşlanmış et suyunuz varsa buzdolabınızda biraz ekleyin daha lezzetli olacağını göreceksiniz
Korur
22 Nisan 2024 PazartesiMerhaba kuzu etli bulgur pilavı icin öncelikle etlerin önceden haşlanmış olması gerekmektedir. Et yapısı nedeni ile pişmesi zor olan bi besindir. Bu nedenle önceden haşlanmış olmasi çok daha lezzetli olacaktır.
Soru Sor / Yorum Yap