İçli köftelik bulgur ile kısır hazırlamak mümkün mü? Bu soruyu yanıtlamak için deneyimimi aktarmak istiyorum. Kısır yaparken kullandığımız ince bulgura göre içli köftelik bulgurun tanecik boyutu daha iri ve sert. Ben içli köftelik bulguru ısıtıp su ile ıslatsam da, yine de dokusunda yumuşak bir kıvam elde edemediği için istediğim lezzeti tam olarak alamadım. Sebzeleri doğradıktan sonra baharatları eklemek oldukça önemli, çünkü içli köftelik bulgurun lezzeti daha baskın olabiliyor. Kısırı hazırlarken karıştırma aşamasında biraz daha dikkatli olmak gerekiyor; tatların harmanlanması için biraz dinlendirdim fakat lezzet olarak alıştığımız kısırdan uzak bir sonuç elde ettim. Sonuçta, eğer kısırın klasik lezzetini arıyorsanız, ince bulgura yönelmek daha yerinde bir tercih olacaktır. Ancak değişik tatlar denemek isterseniz, içli köftelik bulgur ile kısır yapmanın farklı bir deneyim sunacağını da belirtmek gerekir. Yeter ki sevdiğiniz baharatları iyi ayarlayın!
İçli köftelik bulgur ile kısır hazırlamak mümkün mü? Bu soruyu yanıtlamak için deneyimimi aktarmak istiyorum. Kısır yaparken kullandığımız ince bulgura göre içli köftelik bulgurun tanecik boyutu daha iri ve sert. Ben içli köftelik bulguru ısıtıp su ile ıslatsam da, yine de dokusunda yumuşak bir kıvam elde edemediği için istediğim lezzeti tam olarak alamadım. Sebzeleri doğradıktan sonra baharatları eklemek oldukça önemli, çünkü içli köftelik bulgurun lezzeti daha baskın olabiliyor. Kısırı hazırlarken karıştırma aşamasında biraz daha dikkatli olmak gerekiyor; tatların harmanlanması için biraz dinlendirdim fakat lezzet olarak alıştığımız kısırdan uzak bir sonuç elde ettim. Sonuçta, eğer kısırın klasik lezzetini arıyorsanız, ince bulgura yönelmek daha yerinde bir tercih olacaktır. Ancak değişik tatlar denemek isterseniz, içli köftelik bulgur ile kısır yapmanın farklı bir deneyim sunacağını da belirtmek gerekir. Yeter ki sevdiğiniz baharatları iyi ayarlayın!
Cevap yaz