Bulgur Pilavı Sade Tarifi ve Malzemeleri
19 Temmuz 2024

Bulgur Pilavı Sade Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Pilavı Sade

Bulgur pilavı, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde farklı şekillerde hazırlanabilir. Sebzeli, etli, meyhane, salçalı, Adıyaman aşı, Yörük, padişah ve Türkmen bulgur pilavı gibi çeşitleri mevcuttur. Örneğin, Malatya Akçadağ etli sulu bulgur pilavı ile tanınırken, Osmaniye'de Yörük bulgur pilavı ünlüdür. Ancak, sade bulgur pilavı, hazırlaması en kolay olan türlerdendir ve pirinç pilavına kıyasla daha az zahmetlidir.

Bulgur Pilavı Sade İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 çay bardağı orta bulgur
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı et suyu
  • 1 çay bardağı arpa veya tel şehriye
  • 6 çay bardağı su
  • 3 çay kaşığı tuz

Bulgur Pilavı Sade Nasıl Yapılır?

Derin bir tencereye sıvı yağ ve tereyağı eklenir. Tereyağı iyice eriyip pembeleşene kadar kavrulur. Ardından arpa şehriye eklenir ve şehriyeler pembeleşene kadar kavrulmaya devam edilir. Daha sonra orta bulgur ilave edilir ve yaklaşık 5-10 dakika boyunca kavrulur. Bu aşamada tuz da eklenir.

Et suyu ve su tencereye eklenir. Tencere yüksek ateşte kaynamaya bırakılır. Pilav kaynamaya başladığında, tencerenin altı kısık ateşe alınır ve pilav suyunu çekene kadar pişirilir. Suyunu çektikten sonra ocak kapatılır. Tencerenin ağzına yağlı beyaz kağıt konularak kapağı kapatılır ve pilavın 10 dakika dinlenmesi sağlanır. Son olarak, pilav isteğe göre servis edilir.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Maydanozlu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Maydanozlu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İnce Bulgur Tarifleri ve Malzemeleri

İnce Bulgur Tarifleri ve Malzemeleri

Güncel

Bulgur Gaz Yapar mı?

Bulgur Gaz Yapar mı?