Bulgur pişirirken içindeki suyu emerek şişme durumu gerçekten de önemli bir konu. İnce bulgurların kısık ateşte daha çabuk piştiğini ve suyu daha hızla emdiğini belirtmişsiniz. Ayrıca, kalın bulgurların ise biraz daha bekletilmesi gerektiği kesin. Temizlik aşaması da çok kritik bence, zira bulgurların yıkanması, toz ve kirlerden arınmasına yardımcı oluyor. Bekletme süresi de, özellikle ince bulgular için lezzet ve dokuyu artırıyor, bu aşamayı atlamamakta fayda var. Baharatlar ve sebzelerin eklenmesi ise gerçekten pişirme sürecine lezzet katıyor. Peki, bulguru bu tariflerde denedikten sonra elde ettiğin sonuçları paylaşmayı düşünüyor musun?
Bulgur pişirirken içindeki suyu emerek şişme durumu gerçekten de önemli bir konu. İnce bulgurların kısık ateşte daha çabuk piştiğini ve suyu daha hızla emdiğini belirtmişsiniz. Ayrıca, kalın bulgurların ise biraz daha bekletilmesi gerektiği kesin. Temizlik aşaması da çok kritik bence, zira bulgurların yıkanması, toz ve kirlerden arınmasına yardımcı oluyor. Bekletme süresi de, özellikle ince bulgular için lezzet ve dokuyu artırıyor, bu aşamayı atlamamakta fayda var. Baharatlar ve sebzelerin eklenmesi ise gerçekten pişirme sürecine lezzet katıyor. Peki, bulguru bu tariflerde denedikten sonra elde ettiğin sonuçları paylaşmayı düşünüyor musun?
Cevap yaz