Domatesli bulgur pilavı yaparken su miktarını belirlerken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar olduğunu düşünüyor musunuz? Mesela, bulgurun cinsi veya kullandığınız domateslerin su içeriği pilavın kıvamını etkiliyor mu gerçekten? Eğer ince bulgur kullanıyorsanız, az su eklemek daha iyi sonuç verebilirken, kalın bulgura biraz daha fazla su eklemek gerektiği anlaşılıyor. Pişirme sırasında ocak gücü de suyun buharlaşma hızını etkileyebilir mi? İçine ekleyeceğiniz sebzeler ya da baharatlar da lezzeti oldukça artırıyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Pilavınızı daha lezzetli hale getirmek için farklı malzemeler eklemeyi denediniz mi?
Domatesli bulgur pilavı yaparken su miktarını belirlerken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar olduğunu düşünüyor musunuz? Mesela, bulgurun cinsi veya kullandığınız domateslerin su içeriği pilavın kıvamını etkiliyor mu gerçekten? Eğer ince bulgur kullanıyorsanız, az su eklemek daha iyi sonuç verebilirken, kalın bulgura biraz daha fazla su eklemek gerektiği anlaşılıyor. Pişirme sırasında ocak gücü de suyun buharlaşma hızını etkileyebilir mi? İçine ekleyeceğiniz sebzeler ya da baharatlar da lezzeti oldukça artırıyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Pilavınızı daha lezzetli hale getirmek için farklı malzemeler eklemeyi denediniz mi?
Cevap yaz