İçli köfte yaparken hangi bulguru kullanmam gerektiği konusunda kararsız kaldım. İnce bulgurların daha yumuşak bir doku sağladığını ve iç harcın lezzetini daha iyi absorbe ettiğini okuyunca, ince bulgurların tercih edilmesinin mantıklı olduğunu düşünüyorum. Diğer yandan, köftelik bulgurların da yoğun bir doku kazandırdığı belirtilmiş; bu da ilginç, fakat önceden ıslatılması gerektiği için biraz daha zahmetli görünüyor. Hamurun elastikiyetinin arttırılması için bulgurların ıslatılması gerektiğini öğrenmek de faydalı oldu. Yani her iki bulgur türü de içli köftenin kalitesini etkiliyor gibi görünüyor. Siz hangi bulguru tercih ediyorsunuz?
İçli köfte yaparken hangi bulguru kullanmam gerektiği konusunda kararsız kaldım. İnce bulgurların daha yumuşak bir doku sağladığını ve iç harcın lezzetini daha iyi absorbe ettiğini okuyunca, ince bulgurların tercih edilmesinin mantıklı olduğunu düşünüyorum. Diğer yandan, köftelik bulgurların da yoğun bir doku kazandırdığı belirtilmiş; bu da ilginç, fakat önceden ıslatılması gerektiği için biraz daha zahmetli görünüyor. Hamurun elastikiyetinin arttırılması için bulgurların ıslatılması gerektiğini öğrenmek de faydalı oldu. Yani her iki bulgur türü de içli köftenin kalitesini etkiliyor gibi görünüyor. Siz hangi bulguru tercih ediyorsunuz?
Cevap yaz