Sulu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Sulu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Bulgur Pilavı

Sulu bulgur pilavı, pilav ve ekmek yemeyi sevenler için harika bir lezzettir. Eskiden bulgur pilavı genellikle sulu olarak pişirilirdi. Bulgur, Türk mutfağında eşsiz bir yere sahiptir. Bulgur, temel besin kaynaklarından biridir ve bu besin maddesinden oldukça fazla istifade edebilmek için birçok yemeğin içerisinde beyaz pirinç yerine bulgur kullanmaya özen gösterin. Böylelikle eğer evde bulgur pilavı yemeyenler varsa, onlar da fark etmeden bulgur yemiş olurlar.

Sulu bulgur pilavı, normal bulgur pilavı ile kıyaslandığında daha sulu olduğu için yanında herhangi bir sulu yemek yapmadan kolayca tüketilebilir. Özellikle küçük çocuğu olan anneler, sulu pilav yaparak çocuklarını bulgur yemeye daha kolay ve hızlı alıştırabilirler. Sulu bulgur pilavını yaparken pilav suyunun içerisinde mutlaka et suyu kullanmaya gayret ederseniz, yapacağınız sulu pilav daha sağlıklı ve besleyici olacaktır. Sulu bulgur pilavının yanında özellikle yufka ekmeği veya lavaş da yiyebilirsiniz. Şimdiden herkese kolay gelsin.

Sulu Bulgur Pilavı İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 kâse dolusu pilavlık bulgur,
  • 1 adet büyük boy kuru soğan,
  • 1 adet patates,
  • 1 su bardağı et suyu,
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (Arzu ederseniz tereyağı),
  • 1 adet sivri biber,
  • 1 avuç kuru domates,
  • 1 çorba kaşığı karışık salça,
  • 1 fiske pul biber,
  • 1 fiske karabiber,
  • Yeteri kadar tuz,
  • Arzu edildiği kadar sıcak su,

Sulu Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Sulu bulgur pilavının yapımı oldukça pratiktir. Bunun için ilk yapılması gereken şey bulgurları ayıklayarak soğuk su ile yıkamaktır. Bulgur pilavının lezzetli olması için mutlaka köy bulguru kullanmaya özen gösterin. Patatesi soyarak kolay pişecek şekilde küp-küp doğrayın. Yemeklik olarak doğranan kuru soğanı üzerine yağ ilave ederek kısık ateşte biraz kavurun. Daha sonra üzerine doğranan sivri biber ile patatesleri de ilave ederek bir miktar tuz atıp kavurmaya devam edin. Patatesler biraz yumuşadıktan sonra içerisine bulgur, kuru domates ve salçayı da ekleyerek kısık ateşte kavurma işlemine devam edin. Bir kenarda et suyu ile normal suyu kaynatın ve kavrulan bulgurun üzerine boşaltarak baharatları atın. Pilavın suyunu ayarlarken pirinç pilavı gibi yapabilirsiniz. Ama burada sulu bulgur pilavı yapıldığı için su miktarını biraz daha fazla tutmanız gerekmektedir. Bulgur pilavı kısık ateşte yaklaşık 15 dakikada pişmiş olur. Piştikten sonra bir örtüye sararak dinlendirin ve ılık iken servis edin. Bulgur pilavının yanına en iyi turşu ya da soğan salatası gider. Şimdiden herkese afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Verrak

24 Temmuz 2024 Çarşamba

Sulu bulgur pilavını yaparken et suyu kullanmak zorunda mıyız yoksa normal suyla da aynı lezzeti yakalayabilir miyiz? Bir de patates kullanmak şart mı, onun yerine başka sebzeler ekleyebilir miyiz?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Verrak,

Sulu bulgur pilavı yaparken et suyu kullanmak şart değil, normal suyla da yapabilirsiniz ve gayet lezzetli olur. Ancak et suyu, yemeğe daha zengin bir tat katar. Eğer elinizde et suyu yoksa, tavuk suyu veya sebze suyu da kullanabilirsiniz.

Patates de zorunlu bir malzeme değil. Onun yerine havuç, bezelye, kabak gibi sevdiğiniz başka sebzeleri ekleyebilirsiniz. Bu şekilde pilavınıza farklı tatlar katabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni