Lokanta Usulu Bulgur Pilavı

Lokanta Usulu Bulgur Pilavı

Lokanta usulü bulgur pilavı, Lokantaya gidiyorsunuz bir yemek siparişi veriyorsunuz ve yanına da bulgur pilavı istiyorsunuz. Siparişler geliyor ve daha yemek tabakta dururken gözünüzü alıyor. Sabırsızlıkla tadına bakmak istiyorsunuz. Çünkü evde yaptığınız bulgur pilavının ne görüntüsü ne de tadı böyle değil. Hep merak etmişizdir lokantalardaki yemekleri nasıl yapıyorlar. İçine ne katıyorlar da tadı ve görüntüsü bu kadar güzel oluyor. Sizler için lokanta usulu bulgur pilavını araştırdık. Artık sizde kolaylıkla bu enfes lezzeti evinizde uygulayabileceksiniz. Evinize gelen misafirlere sunabileceksiniz ve onların yüzünde ki mutlu ifadeyi gördüğünüzde kendinizle gurur duyacaksınız.

Lokanta usulü bulgur pilavı için gerekli malzemeler
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 3 su bardağı su
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 adet domates
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet bulyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay bardağından 2 parmak eksik sıvıyağ
Lokanta usulü bulgur pilavı yapılışı

Çelik bir tencerenin içine sıvı yağ ve tereyağını alıyoruz. Yağlar ısınınca ince ince kıydığımız soğan ve sarımsağı ekliyoruz. Ara ara karıştırarak soğanlar pembeleşene kadar soğanları kavuruyoruz. Soğanlar kavrulduktan sonra ince ince kıydığımız biberleri de ekleyip pişirmeye devam ediyoruz. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğradıktan sonra tencerenin içine ilave ediyoruz. Domatesler suyunu çekerken salçaları da tencereye alıp bulyonu katıyoruz. Bulyonu kaşığın arkası ile iyice ezmemiz gerekiyor ki içinde topak topak kalmasın. Zira bulyon çok tuzlu olduğu için içinde bir topak kalırsa ağzımız tuzdan yanacaktır. Bulyonun ardından pilavlık bulgurlarımızı da ekleyip baharatları ilave ediyoruz. Daha sonra pilavın suyunu katıp tuzu ekliyoruz. Kesinlikle tuz konusunda çok dikkatli olmalısınız. Eğer bulyon kullanacaksanız tuzunu çok az koyun çünkü bulyonlar çok tuzlu oluyor. Eğer bulyon sevmiyorsanız evde hazırladığınız et, tavuk yada kemik suyu tercih edebilirsiniz. Bu tamamen sizin damak tadınıza bağlı. Suyunu kattığınız pilavın altını ilk başta açabilirsiniz su kaynamaya başladıktan sonra altını kısmalısınız ki hızlı ateşte bulgurlar pişmeden suyunu çekeceği için bulgurlarınız çiğ kalacaktır. Tencerenin kapağını kapatıp, altını kısıp pilav suyunu çekene kadar pişirin. Pişirdikten sonra tencerenin ağzına bir havlu koyup dinlenmeye bırakın. Pilavınızı hafif sıcakken servis yapabilirsiniz. Şimdiden herkese afiyet olsun.
Son Güncelleme : 18.10.2018 09:31:06

Lokanta Usulu Bulgur Pilavı Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Lokanta Usulu Bulgur Pilavı"
İyi günler, ben pek fazla dışarıda yemek yiyen bir insan değilim fakat bir toplantı için zorunlu yemek zorunda kaldım fakat orada yediğim bir bulgur pilavı hala tadı damağımda, evde yaptığımdan çok farklıydı ve tadı çok güzeldi acaba lokanta usulu bulgur pilavı nasıl oluyor tarifini bilen yardımcı olabilir mi?
Cemre . 29.10.2018 11:24:11
CEVAP YAZ
Körili Bulgur Pilavı
Körili Bulgur Pilavı
Körili Bulgur Pilavı, Bulguru ne kadar çok sevdiğimiz ve ne kadar çok kullandığımız tartışılmaz bir konu.Hele de bulgur pilavını oldukça çok seviyoruz.Bugün ki tarifimiz ise körili bulgur pilavı. İki muhteşem lezzet bir arada ve güzel bir tarif ortay...
Bebeklere Bulgur Pilavı
Bebeklere Bulgur Pilavı
Bebeklere bulgur pilavı, Bulgur, buğdayın kaynatılıp, kurutulup, kabuğu soyularak değişik tipte değirmenler de öğütülmesi ile ortaya çıkan en önemli tahıl türlerinden biridir. Buğdayın kaynatılması sırasın da suya geçen mineral maddeler ve B vitaminl...
Köftelik Bulgur
Köftelik Bulgur
Köftelik bulgur, Türk mutfağında bulgurun çok fazla önemi vardır. Her evde mutfak erzaklarının olmazsa olmazıdır. Marketlerden alıp çeşitli malzemelerle lezzet verdiğimiz bulgur bin bir zahmetle üretilen bir besindir. Son baharda ekilen buğdayın ilk ...
Bulgur Pilavı Çeşitleri
Bulgur Pilavı Çeşitleri
Bulgur Pilavı Çeşitleri, Ülkemizin Anadolu bölgesinde bulunan bulgur buğdaydan yapılı olup çeşit çeşit yemekleri yapılmaktadır. Bulgur önemli bir karbonhidrat kaynağı olup tahıl grubunda yer almaktadır. Bulgurun içinde B12 vitamini hariç tüm B vitami...
Salçasız Bulgur Pilavı
Salçasız Bulgur Pilavı
Salçasız bulgur pilavı: Bulgur pilavının birçok çeşidi vardır. Salçalı, salçasız, sebzeli, etli, tavuklu, gibi birçok çeşidi bulunmaktadır. Damak tadına göre istenilen bulgur pilavı yapılır. Bulgur pilavı orta bulgurdan yapılır. Ana yemeklerin yanınd...
İnce Bulgur Salatası
İnce Bulgur Salatası
İnce Bulgur Salatası, oldukça önemli ve sağlıklı bir gıda maddesi olmasından dolayı sıklıkla tüketilmekte olan bulgur sağlık açısından da oldukça faydalıdır. Bu nedenle bulgur yalnızca pilav şeklinde tüketilmediği gibi ayrıca farklı salata türleri ha...
İri Bulgur Pilavı
İri Bulgur Pilavı
İri Bulgur Pilavı, Hepimizin bildiği gibi bulgur, bir tahıl çeşididir. Tarlada yetişen buğdayı harmanda elde ederiz. Bulgur yapımında ilk olarak buğdayı, büyük kazanda 5 yada 6 saat kaynatıp hedik haline getiriyoruz. Daha sonra hediği 1 yada 2 gün...
Şalgamlı Bulgur
Şalgamlı Bulgur
Şalgamlı bulgur, gerek pilav gerekse salata olarak hazırlanabilecek bir tarif. Şalgam ve şalgam suyu sayesinde bulgurun sahip olduğu tat ve renk, sofralara lezzetin yanı sıra keyifli bir görüntü kazandırıyor. Akşam sofraları için etli bulgur pilavınd...
Sulu Bulgur Köftesi
Sulu Bulgur Köftesi
Sulu Bulgur Köftesi, Bulgur ve köftenin birleştiği güzel bir yemektir. Sağlığımız için tabi ki bulgur da köfte de çok önemlidir. Lezzetli ve sulu bir yemektir. İsminden de bunu anlayabiliriz. Özellikle annelerimizin yaptığı biraz zahmet gerektiren bi...
Bulgur Köftesi Kızartması
Bulgur Köftesi Kızartması
Bulgur Köftesi Kızartması, Özellikle iç Anadolu bölgesinde yetiştirilen bulgurun çok çeşitli yemek türleri yapılmaktadır. Şimdi sizlere bulgur köftesi kızartma tarifini anlatmak istiyorum.Kullanacağımız malzemeler oldukça ekonomik olup yapımı da bir ...
Kuşbaşılı Bulgur Pilavı
Kuşbaşılı Bulgur Pilavı
Kuşbaşılı Bulgur Pilavı Tarifi, Bulgur sevenler için denenmesi gereken lezzetli bir tarif olduğunu söyleyebilirim. Bulgurun besleyici özelliği fazla olduğu içinde insanların sağlık açısından tüketilmesi gereken bir besindir. Bulguru sade olarak pila...
Havuçlu Patatesli Bulgur Pilavı
Havuçlu Patatesli Bulgur Pilavı
Havuçlu Patatesli Bulgur Pilavı, Pilav bulgur, pirinç gibi taneli bitkilerin ya da şehriye, kuskus gibi makarna türlerinin suda kaynatılarak pişirilmesiyle yapılan bir yemek türüdür. Ülkemizde olduğu gibi dünyanın farklı coğrafyalarında farklı isiml...

 

Esmer Bulgur
Pilavlık Bulgur
Kavurmalı Bulgur Pilavı
Bulgur Pilavı Protein
İnce Bulgur Köftesi
Yumurtalı Bulgur Köftesi
Bulgur Gaz Yaparmı
Kestaneli Bulgur Pilavı
Mercimekli Bulgur
Kolay Bulgur Pilavı Tarifi
Kısırlık Bulgur
Ispanaklı Bulgur Pilavı
İnce Bulgur Tarifleri
Biberli Domatesli Bulgur Pilavı
Bulgur Pilavı
Kepekli Bulgur Pilavı
Hamilelikte Bulgur Pilavı
Firik Bulguru
Körili Bulgur Pilavı
Bebeklere Bulgur Pilavı
Köftelik Bulgur
Bulgur Pilavı Çeşitleri
Salçasız Bulgur Pilavı
İnce Bulgur Salatası
İri Bulgur Pilavı
Şalgamlı Bulgur
Sulu Bulgur Köftesi
Bulgur Köftesi Kızartması
Kuşbaşılı Bulgur Pilavı
Havuçlu Patatesli Bulgur Pilavı
Popüler İçerik
İnce Bulgur Tarifleri
İnce Bulgur Tarifleri
İnce bulgur tarifleri, ince bulgur daha çok garnitür hazırlamak için kullanılsa da ana yemek yapımlarında da sıkça tercihe dilmektedir. Özellikle sulu...
Biberli Domatesli Bulgur Pilavı
Biberli Domatesli Bulgur Pilavı
Biberli Domatesli Bulgur Pilavı, bulgurun insan sağlığına ne kadar faydalı bir tahıl ürünü olduğunu bilmeyen yoktur. Bulgur ve sebze ile yapılan bir p...
Bulgur Pilavı
Bulgur Pilavı
Bulgur Pilavı, Yurdumuzda her sofrayı sıklıkla süsleyen bu pilav ana yemekler denilince akla ilk gelen ve her yörede kendine özgü pişirilme şekli ile ...
Kepekli Bulgur Pilavı
Kepekli Bulgur Pilavı
Kepekli Bulgur Pilavı: Hem sağlık açısından hem de daha az kalori almak için kepekli ürünler birebirdir. Bu sebeple de yemek yaparken ya da atıştır...
Hamilelikte Bulgur Pilavı
Hamilelikte Bulgur Pilavı
Hamilelikte bulgur pilavı, bulgur kaynatılarak kurutulan tek bakliyattır. Hamilelik döneminde bulgur temel enerji kaynağımız olan karbonhidrattan zeng...
Firik Bulguru
Firik Bulguru
Firik Bulguru; Piyasada bulunan bulgurlara nazaran yapımı itibariyle en değişik olanı, belkide bulgurun atası denilecek olan bulgur firik bulguru dur....
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Şalgamlı Bulgur
Sulu Bulgur Köftesi
Bulgur Köftesi Kızartması
Kuşbaşılı Bulgur Pilavı
Havuçlu Patatesli Bulgur Pilavı
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Aralık - 2018